Geen producten (0)
Geen producten (0)

BF-Goodrich Mud-Terrain T/A KM2 285 75 16

€ 260,00 (inclusief btw 21%)
Levertijd 1 - 4 werkdagen of 2 - 6 weken
Specificaties
Bruto gewicht 15,00 Kg
Omschrijving

BF-Goodrich Mud-Terrain T/A KM2 285 75 16


Deze prijs is inclusief € 3.94 afvalbeheersbijdrage

Let op! De levertijd is afhankelijk van de actuele beschikbaarheid leverancier welke wij je bij bestelling zullen melden.

5% better mud traction(1)

Power through mud and loose soil with our Terrain-Attack tread design. Its massive tread blocks are designed to deliver incredible grip from any angle of approach, and Mud-Phobic Bars release compacted mud for continued traction.

8% better rock traction(2)

Take on Earth’s toughest terrain with advanced Krawl-TEK compound that enhances grip on rock and slick surfaces. Plus, a Linear Flex Zone allows the tire to flex and envelop objects in aired-down driving situations.

27% tougher sidewalls(3)

Go places others only dream of, thanks to race-proven advancements. CoreGard Max Technology uses a thick sidewall shield and specialized compound to help guard against sharp objects, while Traction-Armor Sidewall Sculpture helps prevent sidewall splitting.

TIRE TECHNOLOGY

CoreGard Max Technology

• Helps prevent sidewall splitting and puncturing, thanks to race-proven technology derived from the BFGoodrich® Baja T/A® KR3 tire.
• Helps protect the critical sidewall failure zone with increased sidewall thickness.

Traction-Armor Sidewall Sculpture

• Helps guard the upper shoulder area against snags or splits
• Boosts traction capabilities in mud and snow thanks to a notched shoulder design. 

Terrain-Attack Tread Design

Massive tread blocks are designed to deliver incredible grip from any angle of approach.

Linear Flex Zone

Allows the tire to flex and envelop objects in aired-down situations.

Krawl-TEK Compound

Enhances grip on rock and other slick surfaces.

(1) Based on internal mud traction testing (2016) vs. the BFGoodrich® Mud-Terrain T/A® KM2 tire in size LT265/70R17 using a 2014 Jeep Wrangler Rubicon.  Actual on-road results may vary.

(2) Based on internal mud traction and dry rock traction testing (2016) vs. the BFGoodrich®Mud-Terrain T/A® KM2 tire in size LT265/70R17 using a 2014 Jeep Wrangler Rubicon.  Actual on-road results may vary.

(3) Based on internal sidewall puncture testing (2016) vs. the BFGoodrich® Mud-Terrain T/A® KM2 tire in size LT265/70R17.  Actual on-road results may vary

Omschrijving Specificaties
Maat 285/75R16
Index 116/113Q
Categorie Mud Terrain
Geschikt voor 20% weg - 80% terrein
Breedte B (mm)* ± 285
Diameter ø (mm)* ± 834
Omtrek © (mm)* ± 2544
Voor velgen * 7,5 - 9,5 J25.38
Zijkant WL
E - keurmerk
Dot
M+S aanduiding
Nieuwe band

 

 

 

Bandenetiket lezen:

 

Brandstofverbruik

 

Het linker gedeelte van het label kenmerkt de bijdrage van de band aan het brandstofverbruik en aan de uitstoot van CO2.
Banden vertegenwoordigen ongeveer 20% van het brandstofverbruik van voertuigen, vooral gezien hun rolweerstand. Een lagere rolweerstand kan dus gevoelig bijdragen tot de energie-efficiëntie van het wegtransport en daardoor aan de vermindering van de uitstoot (CO2). Het is deze rolweerstandswaarde, gemeten op een simulatietoestel, die de graad van de band bepaalt.

Wat is het verschil tussen een A-band en een G-band?

Het verschil in rolweerstand is aanzienlijk en vertegenwoordigt een technologische evolutie van meerdere bandengeneraties.

Voor een personenwagen is de impact op het brandstofverbruik tussen een A-band en een G-band zeer aanzienlijk, namelijk ongeveer 0,5 l / 100 km.

Ofwel ongeveer 80 liter brandstof / jaar (voor 15.000 km / jaar).

Meer dan € 100 / jaar voor een benzinevoertuig (aan een brandstofprijs van € 1,30 / liter)

Hoewel de economische impact voor de consument zeer groot is, is de milieu-impact dit nog des te meer omdat dit verschil in verbruik overeenstemt met een uitstoot van 12 g CO2 per km.

Grip op nat wegdek

 

Het rechter gedeelte van het label kenmerkt de prestaties van de band in remsituaties op nat wegdek. De metingen zijn uitgevoerd op een voertuig volgens de voorwaarden die bepaald zijn door de Europese regelgeving (snelheid, kenmerken van de piste, hoogte van het water, temperatuur, ...).

De graad wordt bepaald door de prestaties van de geteste band te vergelijken met een referentieband.

Wat is het verschil tussen een A-band en een F-band? (Voor deze veiligheidsperformance mag de klasse G niet worden gecommercialiseerd)

Het verschil in remafstand tussen een voertuig dat uitgerust is met banden van categorie A en een voertuig dat uitgerust is met banden van categorie F bedraagt meer dan 18 meter.

Extern rolgeluid van de band

 

Het lawaai dat veroorzaakt wordt door het verkeer is een groot ongemak. Het onderste deel van het label betreft het geluidsniveau van de band buiten het voertuig, dus niet het lawaai dat door de bestuurder in zijn voertuig wordt waargenomen. Het cijfer drukt het geluidsniveau uit in decibels.

Reacties
Facebook