Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

ARB Differential Breather Kit – Universal

€ 104,00 (inclusief btw 21%)
Levertijd 1 - 4 werkdagen of 2 - 6 weken
Specificaties
Bruto gewicht 2,00 Kg
Omschrijving

ARB Differential Breather Kit – Universal

 

Een differentieel / as-beluchter dient het belangrijke doel van een 4WD-voertuig voor het afblazen van de luchtdruk in aandrijflijn samenstelling zoals de differentiëlen, transmissie en tussenbak.
Bij normale gebruik warmen deze op en zet de lucht binnenin uit, waardoor de druk toeneemt en de behoefte om in de atmosfeer te worden afgevoerd wordt gecreëerd.
Wanneer de aandrijving van de aandrijflijn afkoelt, trekt de lucht naar binnen en ontstaat er een vacuüm.
Veel aandrijflijn assemblages zijn voorzien van een ontluchter af fabriek.
Deze fabrieksontluchters is meestal een eenrichtingsklep die rechtstreeks op de behuizing is gemonteerd of op korte afstand.
Het tekort bij de fabrieksontluchters is dat het rijden door waterovergangen een vacuüm veroorzaakt doordat het aandrijfsysteem snel door het water wordt gekoeld.
Dit vacuüm zal de afsluiter afsluiten, waardoor lucht onmiddellijk door de afdichtingen in de assemblage wordt getrokken.
Vaak zijn de afdichtingen dan nog steeds onder water ondergedompeld, waardoor het water in de aandrijflijn wordt getrokken.
Dit verontreinigt de olie en beschadigt mogelijk de componenten van de aandrijflijn of uw Air Locker.

De ARB Differential Breather Kit is ontworpen om deze tekortkomingen te elimineren door een hoog debiet, nul tegendruk, nul vacuüm ontluchtingssysteem te bieden.
Dit wordt bereikt met een hoog stromend luchtfilter in een centraal spruitstuk, waarmee maximaal vier aandrijflijnconstructies kunnen worden geventileerd naar één centrale locatie, idealiter ergens op het voertuig die te allen tijde boven het waterniveau zal zijn.
Deze set is bedoeld om uw fabrieksontluchters te vervangen en bevat voldoende fittingen en slangen om ten minste twee aandrijflijn samenstellingen aan te sluiten.

Meer slang- en push-in-fittingen kunnen apart worden aangeschaft om maximaal vier assemblages op het centrale spruitstuk aan te sluiten (onderdeel nummer 170113).
De ARB Differential Breather Kit is uniek omdat hij een slang van 8 mm gebruikt (waar de meeste andere kits slangen van 6 mm gebruiken).
De buizen met grotere afmeting zijn essentieel in 4X4-toepassingen, waar off-camber-aandrijving ertoe kan leiden dat olie naar binnen komt en kleinere ontluchtingsleidingen blokkeert.

 

 

Reacties
Facebook